×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : چهارشنبه, ۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنتاگون: نیروهای افغان مسوول حفاظت از کشورشان هستند نه ما / با پاکستان در حال گفتگو هستیم

به گزارش کیوسک خبر به نقل از خبرگزاری رویترز،  سخنگوی پنتاگون گفت که وضعیت امنیتی در افغانستان “در مسیر درستی پیش نمی رود” ، زیرا شبه نظامیان طالبان ششمین مرکز ولایت افغانستان را تصرف کردند.
جان کربی ، سخنگوی پنتاگون گفت که ایالات متحده عمیقا از این روند نگران است ، اما نیروهای امنیتی افغان توانایی مبارزه با این گروه شورشی را دارند.
کربی گفت: اینها نیروهای نظامی افغان هستند ، این مراکز استان‌های آنها است ، باید از مردم خودشان دفاع کنند و این واقعا به رهبری بستگی دارد که آنها امیدوارند در همین لحظه خاص دیده شود.
سخنگوی پنتاگون در پاسخ به اینکه اگر نیروهای امنیتی افغان نتوانند مقابله کنند از دست ارتش آمریکا کاری ساخته است؟ گفت: نه چندان زیاد.
کربی تصریح کرد: ما همچنان به حمایت از نیروهای امنیتی افغان ادامه خواهیم داد اما تمرکز ما تکمیل خروج از افغانستان تا پایان ماه جاری است.
وی درباره ادامه حملات هوایی آمریکا به طالبان پس از ۳۱ اوت و خروج آمریکا از افغانستان گفت: درباره چیزی که پس از این تاریخ روی خواهد داد گمانه‌زنی نمی‌کنم. نمی توانیم برای همیشه از نیروهای امنیتی افغانستان با حملات هوایی حمایت کنیم.
کربی گفت:‌ ارتش افغانستان بر طالبان برتری دارد و آنها باید از این برتری استفاده کنند.
وی افزود: من شواهدی در دست دارم که نشان می‌دهد آنها بیش از ۳۰۰۰۰۰ سرباز و پلیس دارند. آنها یک نیروی هوایی مدرن دارند – به هر حال یک نیروی هوایی ، که ما همچنان به آن کمک می کنیم و آن را بهبود می بخشیم. آنها سلاح های مدرن دارند. آنها دارای ساختار سازمانی هستند. آنها مزایای زیادی دارند که طالبان از آن برخوردار نیستند. طالبان نیروی هوایی ندارد ، طالبان فاقد حریم هوایی هستند ، آنها مزایای زیادی دارند. اکنون ، آنها باید از این مزایا استفاده کنند. آنها باید این برتری را اعمال کنند.
او همچنین از همسایگان افغانستان خواست از اقداماتی که امنیت منطقه را به خطر می‌اندازد خودداری کنند. وی گفت که آمریکا در حال مذاکره با پاکستان درباره ادعای وجود پناهگاه‌های امن برای تروریست‌ها در مرز پاکستان و افغانستان است که به گفته وی منبع بی ثباتی و ناامنی در منطقه است.
وی گفت که گفتگو با پاکستان در مورد پناهگاه‌های امن برای شبه نظامیان در مرز پاکستان و افغانستان در جریان است و افزود: پاکستان نیز قربانی اصلی تروریسم بوده است.
سخنگوی پنتاگون با بیان عزم خود برای ادامه حمایت واشنگتن از دولت افغانستان ، گفت که ایالات متحده به حمایت هوایی خود از نیروهای هوایی افغانستان در هر زمان که نیاز باشد ادامه خواهد داد.
وی افزود: بنابراین ، همه ما – همگی به طور مشترک از اهمیت بستن این پناهگاه‌های امن و عدم اجازه استفاده آنها از سوی طالبان یا دیگر شبکه‌های تروریستی برای ایجاد اختلاف استفاده می‌کنیم. ما در حال گفتگو با پاکستانی ها هستیم.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا گفته است که ماموریت نظامی ایالات متحده در افغانستان در ۳۱ اوت به پایان میرسد و استدلال میکند که مردم افغان باید سرنوشت خودشان را تعیین کنند و اینکه او یک نسل دیگر از آمریکایی‌ها را به این جنگ ۲۰ ساله اعزام نمیکند.
در همین حال وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد زلمای خلیلزاد، نماینده آمریکا در افغانستان هم عازم قطر شده است تا “طالبان را برای توقف حملات نظامی خودش و مذاکره بر سر یک سازش سیاسی” تحت فشار قرار دهد.
وزارت خارجه آمریکا گفت، در مذاکراتی ظرف سه روز، نمایندگانی از دولتها و سازمانهای چندجانبه خواستار “کاهش خشونت و آتش‌بس و تعهد برای به رسمیت نشناختن دولتی که با زور روی کار آید” میشوند.
روز دوشنبه نیروهای طالبان کنترل شهر ایبک، مرکز ولایت سمنگان واقع در شمال افغانستان را به دست گرفتند. ضیاالدین ضیا، از قانونگذاران افغان در ایبک گفت: در حال حاضر طالبان با نیروهای افغان درگیر است تا کنترل ساختمان‌های پلیس و ساختمان فرماندار ولایتی را به دست بگیرد. چندین نقطه از این منطقه به دست طالبان سقوط کرده است.
شبه‌نظامیان طالبان پیشتر مرکز سه ولایت نیمروز، سرپل و تخار را هم به کنترل خودشان درآوردند. همچنین کنترل مرکز ولایت قندوز و مرکز ولایت هلمند هم در اختیار آنهاست.  
مقامهای آمریکایی که نخواستند نامشان فاش شود، گفتند در حالیکه ارتش ایالات متحده اوایل امسال به بایدن هشدار میداد که با خروج نظامیان مراکز ولایتی سقوط خواهد کرد، اما اکنون به شدت مبهوت هستند که چقدر سریع برخی از آنها در کنترل طالبان قرار میگیرند. یک مقام آمریکایی هم گفت، در جریان تصرف قندوز به دست طالبان، نیروهای افغان درخواست هیچگونه کمکی نداشتند.
در همین حال وزیر دفاع آلمان با درخواست‌هایی برای بازگشت سربازانش به افغانستان به دنبال سقوط قندوز مخالفت کرده است. نیروهای آلمانی بیش از یک دهه در قندوز حضور داشتند. در شهر کابل هم، شبه نظامیان مظنون طالبان مدیر یک ایستگاه رادیویی را کشتند که این تازه‌ترین حمله علیه اعضای رسانه‌هاست.
انتهای پیام

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.