×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

رئیس‌جمهور در نشست ویژه بررسی وضعیت تأمین دارو و تجهیزات پزشکی، با تأکید بر ضرورت مدیریت بهینه منابع مالی، خواستار افزایش هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی برای حفظ پایداری زنجیره تأمین دارو، مواد اولیه و تجهیزات پزشکی شد.

به گزارش کیوسک خبر، رئیس‌جمهور در نشست بررسی آخرین وضعیت ذخایر راهبردی دارویی کشور، با تأکید بر ضرورت مدیریت بهینه منابع مالی، تأمین پایدار دارو و تجهیزات پزشکی را از اولویت‌های اصلی دولت برشمرد و خواستار هماهنگی بیشتر دستگاه‌های اجرایی برای رفع موانع موجود در زنجیره تأمین دارو شد.

نشست بررسی آخرین وضعیت ذخایر راهبردی دارویی کشور به ریاست دکتر مسعود پزشکیان و با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزیر راه و شهرسازی، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس سازمان برنامه و بودجه و جمعی از مدیران و مسئولان دستگاه‌های مرتبط برگزار شد. در این جلسه، روند تأمین دارو، مواد اولیه مورد نیاز تولید، رفع موانع واردات، تأمین منابع ارزی و ریالی و همچنین هماهنگی میان دستگاه‌های مسئول برای حفظ پایداری زنجیره تأمین دارو و تجهیزات پزشکی مورد بررسی قرار گرفت.

در جریان این نشست، کارگروه‌های تخصصی گزارش‌های جامعی درباره وضعیت تولید، واردات، توزیع، ذخایر راهبردی دارویی، تأمین منابع مالی و میزان آمادگی کشور برای پاسخگویی به نیازهای حوزه سلامت ارائه کردند. همچنین آخرین اقدامات انجام‌شده برای تأمین اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی در شرایط ویژه کشور تشریح شد.

رئیس‌جمهور پس از استماع گزارش‌های ارائه‌شده، با اشاره به اهمیت استمرار دسترسی مردم به داروهای مورد نیاز، بر تسریع در رفع موانع اجرایی و افزایش هماهنگی میان دستگاه‌های مسئول تأکید کرد و دستورهای لازم را برای تقویت زنجیره تأمین دارو و تجهیزات پزشکی صادر کرد.

پزشکیان با بیان اینکه حفظ سلامت مردم یکی از مهم‌ترین اولویت‌های دولت است، اظهار داشت: در شرایط حساس کنونی، همه ظرفیت‌های اجرایی، مدیریتی و مالی کشور باید برای رفع مشکلات حوزه دارو و تجهیزات پزشکی به کار گرفته شود تا هیچ‌گونه اختلالی در دسترسی مردم به داروهای اساسی، حیاتی و ضروری ایجاد نشود.

وی مدیریت بهینه منابع مالی را از مهم‌ترین الزامات شرایط فعلی دانست و تصریح کرد: در وضعیت کنونی، کنترل هزینه‌ها، جلوگیری از مصارف غیرضروری، مدیریت صحیح منابع و افزایش بهره‌وری باید در تمامی بخش‌های نظام سلامت مورد توجه قرار گیرد تا منابع موجود به شکل هدفمند در خدمت تأمین نیازهای اصلی مردم قرار گیرد.

رئیس‌جمهور همچنین بر ضرورت اصلاح الگوی مصرف در حوزه سلامت تأکید کرد و گفت که حذف هزینه‌های قابل اجتناب، از جمله برخی بسته‌بندی‌های غیرضروری و مدیریت دقیق هزینه‌ها، می‌تواند به استفاده بهتر از منابع موجود کمک کند و زمینه را برای تأمین پایدار دارو و تجهیزات پزشکی فراهم سازد.

پزشکیان با اشاره به اینکه تأمین داروهای اساسی و حیاتی مردم در اولویت قطعی دولت قرار دارد، خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی، تخصیص منابع باید بر اساس اولویت‌های نظام سلامت انجام شود و منابع مالی و ارزی ابتدا به تأمین داروها و تجهیزات ضروری اختصاص یابد. به گفته وی، تأمین اقلام غیرضروری و داروهای خارج از فهرست اولویت‌ها در مراحل بعدی قرار خواهد گرفت.

رئیس‌جمهور در ادامه بر استقرار نظام منطقی تجویز و مصرف دارو تأکید کرد و افزود: پزشکان، مراکز درمانی و سایر فعالان حوزه سلامت باید در چارچوب سیاست‌های ملی دارویی و راهنماهای بالینی فعالیت کنند تا از تحمیل هزینه‌های اضافی به نظام سلامت جلوگیری شود. وی هشدار داد با هرگونه تجویز خارج از ضوابط که منجر به افزایش هزینه‌های غیرضروری شود، مطابق مقررات برخورد خواهد شد.

وی همچنین جلوگیری از ایجاد تقاضای القایی، کاذب و غیرواقعی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی را یکی از ضرورت‌های مدیریت منابع در شرایط فعلی دانست و بر لزوم نظارت دقیق بر فرآیندهای تجویز، تأمین، توزیع و مصرف دارو تأکید کرد.

پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود، پایداری منابع مالی نظام سلامت را یکی از پیش‌شرط‌های استمرار خدمات درمانی عنوان کرد و گفت: قانون‌گذاران باید هنگام تصویب هرگونه تعهد جدید برای حوزه بهداشت و درمان، منابع مالی پایدار و قابل اتکای آن را نیز پیش‌بینی کنند. به اعتقاد وی، ایجاد تعهدات بدون پشتوانه مالی، علاوه بر ایجاد مشکلات برای نظام بیمه‌ای، حقوق بیمه‌پردازان را نیز تحت تأثیر قرار داده و کیفیت خدمات سلامت را کاهش خواهد داد.

رئیس‌جمهور همچنین دستگاه‌های مسئول را موظف کرد گزارش‌های مستمر و دقیقی از میزان تولید، مصرف، نیاز ارزی، روند تخصیص ارز و وضعیت تأمین دارو به دفتر رئیس‌جمهور ارائه کنند تا تصمیم‌گیری‌ها بر پایه اطلاعات دقیق، به‌روز و متناسب با نیازهای واقعی کشور انجام شود.

در ادامه این نشست، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گزارشی از اقدامات انجام‌شده برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در آیین تشییع پیکر شهدای انقلاب در شهرهای تهران، مشهد و قم ارائه کرد. به گفته وی، استقرار بیمارستان‌های صحرایی، آمادگی کامل مراکز درمانی، خدمات اورژانس و مدیریت هماهنگ خدمات سلامت از جمله اقدامات انجام‌شده در این مراسم بوده است.

وزیر بهداشت همچنین آخرین وضعیت تأمین دارو و تجهیزات پزشکی کشور را تشریح کرد و از همکاری و هماهنگی مؤثر میان وزارت بهداشت، وزارت راه و شهرسازی در حوزه حمل‌ونقل و لجستیک، بانک مرکزی در زمینه تأمین منابع ارزی و مالی و نیز فعالیت مستمر کارگروه‌های تخصصی مدیریت بحران خبر داد.

بر اساس گزارش ارائه‌شده در این نشست، مجموعه اقدامات انجام‌شده با هدف تضمین پایداری زنجیره تأمین دارو، تأمین به‌موقع مواد اولیه تولید، تسهیل واردات اقلام ضروری و جلوگیری از بروز کمبود در بازار دارویی کشور دنبال می‌شود تا نیازهای درمانی مردم بدون وقفه تأمین شود.

این نشست در شرایطی برگزار شد که دولت تأمین دارو و تجهیزات پزشکی را از مهم‌ترین اولویت‌های حوزه سلامت می‌داند و بر استفاده از همه ظرفیت‌های اجرایی، مالی و مدیریتی برای حفظ دسترسی پایدار مردم به داروهای مورد نیاز تأکید دارد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.