×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : سه شنبه, ۲۸ فروردین , ۱۴۰۳

علی اسکندری معاونت فنی شرکت بیمه آسماری با نگاهی به مزیت نسبی بیمه آسماری در بیمه های درمان به انتخاب ریسک های مناسب و سیستم نرم افزاری بهینه اشاره می کند. معاونت فنی بیمه آسماری ضریب پایین خسارت در بیمه درمان بیمه آسماری را حاصل چند فاکتور می داند، از جمله تعیین نرخ و شرایط فنی بر مبنای اصول علمی و عدم ارائه نرخ های غیرفنی در بازار و همچنین برخی راهکارهای کنترل ریسک. تجربه بیمه آسماری در کنترل ریسک بیمه درمان می تواند برای بیمه گران مفید باشد.

به گزارش کیوسک خبر به نقل از روابط عمومی شرکت بیمه آسماری، بخش هایی از گفت و گوی «علی اسکندری» با «شماره ۳۳ – بیمه داری نوین» را در ادامه می خوانید:

آقای اسکندری بیمه درمان برای شرکت بیمه آسماری یک مزیت نسبی محسوب می‌شود که شرکت‌های بیمه مناطق آزاد کمتر به آن ورود کرده‌اند از طرف دیگر این مزیت همچون شمشیر دولبه است در واقع بیمه درمان ضریب خسارت بالایی دارد شما چطور این مسئله را مدیریت کرده‌اید و از این به بعد چه برنامه‌هایی برای مدیریت کنترل ضریب خسارت درمان دارید؟

بدون شک در حال حاضر پرتفوی بیمه درمان تکمیلی یکی از مهم‌ترین و حساس ترین پرتفوی‌های شرکت‌های بیمه محسوب می‌شود؛ چون شرکت‌های بیمه‌ای که در زمینه رشته بیمه درمان تکمیلی فعالیت می‌کنند ضریب خسارت بالایی دارند.

در بیمه آسماری سعی شده با انتخاب ریسک‌های مناسب و سیستم نرم‌افزار پیشرفته‌ای که برای بیمه درمان تکمیلی تهیه کرده‌ایم مدیریت ریسک کنیم و ضریب خسارت و نسبت خسارت را کاهش دهیم این مسئله در کنار مسئله دیگری قرار دارد و آن اینکه ما از خدمات شرکت SOS کمک‌رسان ایران استفاده می‌کنیم که باعث مدیریت در پرداخت خسارت‌مان شده است در واقع خسارت‌مان معمولاً حدود ۷۰ درصد است که نسبت به سایر شرکت‌های بیمه سودآورتر است.

به نسبت خسارت ۷۰ درصد اشاره کردید در میزگردی که برای حوزه بیمه درمان داشتیم اعضای میزگرد معتقد بودند که بعید است در فضای فعلی صنعت بیمه نسبت خسارت ۷۰ الی ۸۰ درصد باشد. لطفاً بیشتر به بحث ارزیابی ریسک در شرکت بیمه آسماری بپردازید.

ضریب پایین خسارت در بیمه درمان بیمه آسماری حاصل چند فاکتور است؛ یکی اینکه تعیین نرخ و شرایط فنی و بر مبنای اصول علمی و عدم ارائه نرخ‌های غیر فنی در بازار است همچنین برخی راهکار های کنترل ریسک از جمله:

۱-کارشناسی دقیق جهت ارائه نرخ های فنی.

۲-نظارت بر درمان با استفاده از پزشکان متخصص.

۳-استفاده از کار کنان و کارشناسان توانمند و آموزش آنها و بررسی موردی مدارک و تماس با مراکز ارائه دهنده خدمات در راستای کنترل و مدیریت ریسک.

۴-ارائه دستور العمل های مشخص جهت جلوگیری از انتخاب ریسک های نامناسب به شبکه فروش و نظارت بر انجام دستور العمل ها.

۵-داشتن دستور العمل های استاندارد شده پرداخت خسارت.

در عملیات بیمه گری ما اعمال می گردد.

خوب است در این اینجا به توانگری مالی شرکت بیمه آسماری نیز بپردازیم فارغ از اینکه آیین‌نامه توانگری مالی مشکلاتی دارد لطفا به مراحل بهبود رتبه توانگری‌تان اشاره کنید و در ادامه اگر نکته‌ای در مورد آیین‌نامه توانگری مالی دارید بیان کنید.

به موضوع خیلی مهمی اشاره کردید. با توجه به اینکه بیمه مرکزی رتبه توانگری بیمه آسماری را ۲ اعلام کرده است و ما نسبت به آن انتقاد داریم، می‌خواهیم به رتبه توانگری ۱ دست یابیم. در وهله اول تلاش می‌کنیم امسال سهم بازار بیمه‌های اموال را در مناطق آزاد مثل کیش، قشم، بوشهر، اروند و … افزایش دهیم تا توازنی در بحث توانگری ایجاد شود؛ چون حدود ۷۰ درصد پرتفوی شرکت به حوزه درمان اختصاص دارد که تلاش می‌کنیم این نسبت را متوازن کنیم.

لازم بذکر است به عقیده بنده, بهتر است فرمول محاسبه توانگری مالی بازنگری گردد چون همانگونه که اطلاع دارید نحوه محاسبه ذخایر ازجمله ذخایر خسارت معوق در شرکت های بیمه مختلف با یکدیگر متفاوت است و باعث می شود که مقایسه این ذخایر در شرکتهای بیمه ای با یکدیگر قابل مقایسه نباشد.

مثلا ممکن است یک شرکت بیمه بزرگ میزان ذخیره حق بیمه ای را که می گیرد بسیار بیشتر از میزان ذخیره حق بیمه ای باشد که یک شرکت بیمه دیگر با سایز کوچکتر یا حتی مشابه می گیرد.

به عبارتی چون نسبت ذخایر به حق بیمه شرکتها با یکدیگر تفاوت دارد پس می توان گفت که توانگری شرکتهای بیمه با یکدیگر قابل مقایسه نیست.

از نظر فنی همانگونه که در صنعت بیمه سایر کشور ها ملاحظه می شود, مکانیزم اتکایی پیشرفته و به روز جهت انتقال ریسک می تواند عامل اصلی ثبات در توانگری مالی شرکتها در این حوزه باشد.

در واقع ما اعتقاد داریم بهتر است یک شرکت بیمه مانند آسماری با شرکت های بزرگ بیمه ای مقایسه نشود و برای محاسبه توانگری دو شرکت متفاوت از یک فرمول مشابه استفاده نگردد. فرمول توانگری مالی از نظر ما جای کار کارشناسی بیشتری دارد؛ البته این نظر فقط ما نیست؛ بلکه بسیاری از شرکت‌های بیمه چنین نظری دارند؛ به پژوهشکده نامه‌ای ارسال کردیم تا المنت‌های این فرمول را در صورت امکان بازنگری کنند. علاوه بر این چون وزن بیشتر پرتفوی شرکت بیمه آسماری در حوزه درمان است بدیهی است که در فرمول توانگری تاثیر خود را خواهد گذاشت.

آیا در جلسات کارشناسی‌ای که با بیمه مرکزی داشتید نظرات و مطالبات شما را به لحاظ علمی و فنی پذیرفتند؟

اعلام کردند که در حال بررسی هستند و ما امیدواریم که در جلسات بعدی به نتیجه برسیم.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.