مدیرعامل دیپ‌سیک: ابرگره هواوی جایگزین تراشه‌های انویدیا می‌شود / شکاف سخت‌افزاری چین و آمریکا در هوش مصنوعی
×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

لیانگ ون‌فنگ، مدیرعامل شرکت دیپ‌سیک، در تازه‌ترین اظهارات خود، با اشاره به کمبود شدید توان پردازشی در چین، از ابرگره «اطلس ۹۵۰» هواوی به عنوان جایگزینی کامل برای رک‌های پیشرفته انویدیا نام برد و تأکید کرد که سیاست‌های محدودکننده، غول آمریکایی را به سمت حذف تدریجی از بازار چین سوق می‌دهد. او همچنین از برنامه‌های جاه‌طلبانه این استارتاپ برای گسترش زیرساخت‌های پردازشی و تمرکز بر کیفیت داده‌ها پرده برداشت.

در روزهای اخیر، اظهارات جنجالی مدیرعامل شرکت هوش مصنوعی دیپ‌سیک درباره آینده رقابت سخت‌افزاری چین و آمریکا، موجی از بحث‌ها را در محافل فناوری برانگیخته است. لیانگ ون‌فنگ در کنفرانسی اختصاصی با سرمایه‌گذاران، ضمن تشریح شکاف عمیق زیرساخت‌های پردازشی دو کشور، از توانایی ابرگره جدید هواوی برای رقابت با برترین تراشه‌های انویدیا سخن گفت و اعلام کرد که این شرکت داخلی می‌تواند نیازهای سنگین آموزش مدل‌های زبانی بزرگ را تأمین کند.

به گزارش کیوسک خبر، ون‌فنگ با اشاره به زیرساخت فعلی دیپ‌سیک، فاش کرد که این شرکت هم‌اکنون از توان پردازشی معادل بیست هزار پردازنده «اچ‌۱۰۰» انویدیا بهره می‌برد که بخش بزرگی از آن در دو ماه اخیر نصب شده است. با این حال، او بر لزوم گسترش سریع‌تر زیرساخت‌ها برای رقابت با غول‌هایی مانند اُپن‌ای‌آی تأکید کرد و گفت: «برای آموزش مدلی با هشتصد میلیارد پارامتر، به حدود پنجاه هزار پردازنده جی‌بی‌۳۰۰ انویدیا یا دویست هزار پردازنده اسند ۹۵۰ هواوی نیاز داریم؛ رقمی که نشان‌دهنده فاصله چشمگیر سخت‌افزاری است.»

مهم‌ترین بخش سخنان ون‌فنگ، معرفی ابرگره «اطلس ۹۵۰» هواوی به عنوان رقیبی جدی برای محصولات انویدیا بود. او با صراحت اعلام کرد که این سامانه داخلی، از نظر عملکرد نهایی و تأخیر پردازش، می‌تواند جایگزین کامل رک‌های جی‌بی‌۲۰۰ و جی‌بی‌۳۰۰ انویدیا شود، هرچند به دلیل بازدهی کمتر سخت‌افزاری، هر چهار پردازنده هواوی در برابر یک پردازنده انویدیا قرار می‌گیرند. با این وجود، ون‌فنگ قیمت بالاتر محصولات هواوی را مانعی جدی ندانست و افزود: «حتی اگر هزینه ابرگره هواوی پنجاه، صد یا دویست درصد بیشتر باشد، این افزایش قیمت محدود خواهد بود و اهمیت چندانی در تصمیم‌گیری‌های کلان ندارد.»

مدیرعامل دیپ‌سیک در ادامه، سیاست‌های محدودکننده آمریکا علیه صادرات تراشه‌های پیشرفته را به نفع هواوی ارزیابی کرد و گفت: «انویدیا با تکیه بر انحصار خود، دارد گور خویش را می‌کند؛ چراکه بازار چین به ناچار به سمت جایگزین‌های بومی حرکت می‌کند و این روند، سرعت رشد شرکت‌های داخلی را چند برابر خواهد کرد.» او همچنین به برنامه‌های این شرکت برای افزایش پنج‌برابری توان پردازشی تا پایان سال جاری اشاره کرد و از مذاکره با چند تأمین‌کننده داخلی برای تأمین سخت‌افزار خبر داد.

با وجود خوش‌بینی ون‌فنگ به توان داخلی، او از شکاف بزرگ در حوزه «برچسب‌گذاری داده‌ها» به عنوان گلوگاه اصلی دیپ‌سیک یاد کرد. به گفته وی، شرکت‌های پیشگامی مانند اُپن‌ای‌آی و آنتروپیک با سرمایه‌گذاری زودهنگام و گسترده در این حوزه، مزیت غیرقابل‌جبرانی به دست آورده‌اند. دیپ‌سیک اما قصد دارد با دوچندان کردن تمرکز بر کیفیت داده‌ها و استفاده از روش‌های نوین برچسب‌زنی نیمه‌خودکار، این فاصله را کاهش دهد. ون‌فنگ در پایان تأکید کرد: «تنها با اتکا به نوآوری در الگوریتم‌ها و بهینه‌سازی مصرف توان، می‌توانیم از سد کمبود سخت‌افزار عبور کنیم و مدل‌هایی با کارایی رقابتی تولید نماییم.»

تحلیلگران صنعت فناوری معتقدند که اظهارات اخیر مدیرعامل دیپ‌سیک، بیش از آنکه یک پیش‌بینی واقع‌بینانه باشد، پیامی راهبردی به سرمایه‌گذاران و سیاست‌گذاران داخلی محسوب می‌شود. با این حال، موفقیت هواوی در جایگزینی انویدیا، مستلزم بهبود چشمگیر راندمان انرژی و کاهش هزینه تولید است؛ عواملی که هنوز فاصله زیادی با نمونه‌های غربی دارند. در عین حال، رشد سریع اکوسیستم هوش مصنوعی چین و حمایت دولت از شرکت‌های بومی، نشان می‌دهد که رقابت در این عرصه وارد فاز تازه‌ای شده است که نتیجه آن، نه تنها برای دو غول فناوری، بلکه برای کل جهان تعیین‌کننده خواهد بود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.