×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اسلامی: نوبت تصمیم رئیس مجلس است که بخواهد نظرات مردم و کارشناسان را بشنود یا نه

چهارشنبه، ۱۸ اسفند نشست کلاب‌هاس مشترک سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران و خبرآنلاین و به میزبانی این خبرگزاری با عنوان «طرح صیانت چه بلایی بر اقتصاد ایران می‌آورد؟» برگزار شد. در این نشست جمعی از صاحب‌نظران و کارشناسان موافق و مخالف طرح صیانت به بیان دیدگاه‌‎هایشان پرداختند.
به گزارش کیوسک خبر به نقل از روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، حسین اسلامی، رئیس این سازمان در این نشست آنلاین ضمن تبیین موضع نصر تهران به تلاش‌های صورت‌گرفته برای اعلام مخالفت با این طرح اشاره کرد و گفت: ما در سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران نگاهمان کسب‌وکاری و صنفی است و سعی کرده‌ایم مداوم از این منظر به طرح صیانت واکنش نشان دهیم. جزء اولین مجموعه‌هایی بودیم که در همه سطوح، از بیانیه گرفته تا نامه به رئیس‌جمهور و نمایندگان مجلس تا حضور در مجلس و کمیسیون‌های مختلف، واکنش نشان دادیم و سعی کردیم در هر مرحله، نکاتی را که به نظرمان می‌رسید منتقل کنیم.

رئیس نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران ناامید کردن مردم و آسیب به کسب‌وکارهای آنلاین را نامطلوب‌ترین تاثیر این طرح می‌داند: مهم‌ترین تاثیر طرح صیانت بر اقتصاد کشور، تاثیری است که بر کسب‌وکارهای نوپا خواهد داشت؛ کسب‌وکارهایی که اتفاقا در دوران پلتفرمیفیکیشن می‌تواند اقتصاد کشور را توسعه دهد. ما به نفت، کشاورزی و بسیاری از صنایع هزینه‌بر نداریم؛ امیدمان همین جوانان و کسب‌وکارهای نو هستند. اما طرح صیانت به‌طور مستقیم همین افراد را هدف گرفته و امید آینده این افراد را دچار آسیب کرده است.

در ادامه، اسلامی به انتقاد از عملکرد نمایندگان در تدوین این طرح بدون در نظر گرفتن خواست اکثریت مردم پرداخت: متاسفانه وضعیت به گونه‌ای است که هرچه اکثریت مردم با آن موافق هستند در مجلس خلاف آن رفتار می‌شود. نه‌تنها نظرات ما بلکه نظر خود مرکز پژوهش‌های مجلس نیز مورد نظر دوستان قرار نمی‌گیرد. ما برخی از دغدغه‌هایی را که باعث تدوین طرح صیانت شده است، قبول داریم. ما قبول داریم که در فضای مجازی باید قانون‌گذاری بشود ولی طرح صیانت را که از طرف کمیسیون فرهنگی تهیه شده اصلا قبول نداریم و نظرمان این نیست که با یک قانون تمام مشکلات حل می‌شود. شاید چندین قانون در حوزه‌های مختلف لازم باشد که باید توسط متخصصان پیشنهاد داده شود. ما آماده‌ایم که با هماهنگی وزارت ارتباطات متونی را بنویسیم و ارائه دهیم. بنابراین، ما فقط یک منتقد صرف نبودیم.

وی در ادامه چاره‌جویی در مقابل این طرح را معطوف به تصمیم رئیس مجلس دانست و گفت: من هرروز امیدم به این که مجموعه مجلس درک کاملی از این مسائل داشته باشد، کمتر می‌شود؛ البته نمایندگانی هم هستند که محکم ایستاده‌اند و نکات و نظراتشان را بیان می‌کنند اما بدنه نمایندگان با راه حل‌های طرح صیانت ناآشنا هستند و برخی از دغدغه‌های پشت آن را قبول دارند. آنچه در این مقطع باید مورد توجه ما باشد این است که اولا باید از ناامیدی دوری کنیم و ثانیا باید شخص آقای قالیباف را فراخوان کنیم. الان نوبت ایشان است که تصمیم بگیرد آیا می‌خواهد این موضوع را با همین شیوه در صحن علنی مطرح کند یا فرایند دیگری را در پیش گیرد. بعد از نامه معاونت قوانین مجلس و تلاش‌های صورت‌گرفته توسط مرکز پژوهش‌های مجلس، حالا نوبت محمدباقر قالیباف است که به‌عنوان یکی از روسای سه قوه تصمیم بگیرد که می‌خواهد نظر نهایی مردم و کارشناسان متخصص را بشنود یا نه.

اسلامی ضمن تاکید بر لزوم امیدواری برای ادامه این مسیر، نسبت به امکان تکرارپذیری طرح‌هایی همچون طرح صیانت هشدار داد: امیدوارم با سایر دوستان به‌صورت یکپارچه مسیر را ادامه دهیم و شنیده نشدن صداهایمان باعث نشود که در شرایط فعلی سکوت کنیم. نگرانی‌های من بیشتر از طرح صیانت است. این روشی که طرح صیانت پیش رفت امکان تکرارپذیری دارد و طرح‌های دیگری را می‌بینم که در حال مطرح شدن هستند. بنابراین فقط محتوای طرح صیانت آسیب‌زننده نیست، این نوع نگرش به نظرات عامه مردم و بی‌تفاوت بودن به نظرات کارشناسان باید تخطئه شود. اگر ما یک بار محکم و استوار ایستادگی نکنیم، امکان تکرارپذیری آن وجود خواهد داشت. من همچنان امیدوارم که مجلس و به‌خصوص رئیس مجلس واکنش متناسبی در پیش بگیرد.

با یک طرح همه مسائل فضای مجازی حل نمی‌شود

در ادامه این نشست، رضا قربانی، عضو هیئت مدیره نصر تهران نیز به توضیح موضع این سازمان نسبت به طرح صیانت پرداخت: ما در سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران از همان ابتدا به‌صراحت مخالفتمان با طرح صیانت را اعلام کردیم و در کلاب‌هاوس و کانال‌های مختلف سازمان این موضوع را بیان کردیم. علت مخالفت ما این است که معتقدیم ما نمی‌توانیم با یک طرح همه مسائل فضای مجازی را حل کنیم. طرح صیانت می‌خواهد همه مسائل و مشکلاتی که در این سال‌ها به وجود آمده، اعم از همه بی‌عملی‌ها، همه عدم تنظیم‌گری‌ها، همه عدم مقررات‌گذاری‌ها که همه این موارد را در عدم به رسمیت شناختن این فضا در سال‌های گذشته می‌توان خلاصه کرد، با یک طرح واحد حل کند.

عضو هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران عدم شناخت و پذیرش فضای مجازی را علت اصلی تدوین چنین طرحی می‌داند: ما در سال‌های قبل این فضا را به رسمیت نشناختیم و قبول نکردیم، اما در طی این سال‌ها اقتصاد و کسب‌وکار در این فضا رشد کرد، مردم هم از آن استفاده کردند و الان وضعیت طوری شده که انگار یک کشور جدیدی به نام فضای مجازی خلق شده که مردم در آن زندگی می‌کنند و گویی عده‌ای تازه از خواب بیدار شده‌اند و یک طرح نوشته‌اند که همه چیز را حل کند. اگر می‌توانستند خلاصه این طرح این بود که کلا فضای مجازی بسته شود. در حال حاضر هم با پنهان کردن موضوع در لایه‌های مختلف طرحی پیش روی ما قرار گرفته که در طول این چند ماه، اسم و شاکله و مفاد آن عوض شده و تغییرات عجیبی پیدا کرده و وارد فرایندهای عجیب و غریب قانون‌گذاری شده است. این در شرایطی است که در تمام دنیا برای تنظیم‌گری فضای مجازی ساعت‌ها وقت صرف می‌شود و پژوهش‌های جدی دانشگاهی انجام می‌گیرد تا بدانند چطور این فضا را تنظیم‌گری کنند. هر طرحی هم به این منظور تهیه می‌شود برای بخشی از این فضا است، یک مدت کوتاهی به‌صورت آزمایشی اجرا می‌شود، بعد از مدتی اصلاح می‌شود و تغییر می‌کند؛ در حالی که ما در کشورمان ماه‌هاست با یک طرح درگیر هستیم و می‌ترسیم که اگر تصویب شود چه اتفاقی خواهد افتاد. مجموع این دلایل نشان می‌دهد که چرا ما با طرح صیانت مخالف هستیم.

قربانی معتقد است قانون‌گذاری برای فضای مجازی باید به‌صورت جزئی و در خصوص موضوعات کاملا روشن و مشخص انجام گیرد: پیشنهاد ما در سازمان نصر تهران از روز اول روشن بوده است. ما گفته‌ایم برای موضوعات مشخص مثل احراز هویت و تایید هویت در فضای مجازی، ایجاد فضای سالم برای کودکان و در مجموع، مسائل روشن و ملموس مقررات‌گذاری کنیم. اما این که مثلا مردم خودمان را از برخی کسب‌وکارهای خارجی مثل کلاب‌هاوس، اینستاگرام، تلگرام و واتس‌اپ محروم کنیم فقط به این خاطر که با وجود تحریم‌ها ما به صاحبان این پلتفرم‌ها دسترسی نداریم، صحیح نیست. بنابراین، در سه‌گانه دولت، ملت و کسب‌وکارها، قاعدتا این سه از یکدیگر جدا نیستند. هر یک از ما نقشی داریم اما در نهایت، همه ما سوار بر یک کشتی هستیم. در این کشتی بخش زیادی از مردم به یک موضوع و طرح گنگ و مبهم «نه» می‌گویند و برخی کسب‌وکارها با صراحت کامل مخالفتشان را اعلام می‌کنند. ما درباره ضد انقلاب صحبت نمی‌کنیم، همه ما در این کشور زندگی و کار می‌کنیم و به این طرح «نه» می‌گوییم و این نظرمان هم از روی لجاجت نیست.

او معتقد است نواقص موجود در طرح صیانت بر مشکلات موجود در خصوص فضای مجازی خواهد افزود: ما به این دلیل که این طرح ناقص است و در نهایت منجر به بلبشوی بیشتر در این فضا می‌شود، با آن مخالف هستیم. این طرح نه‌تنها مسائل را حل نمی‌کند بلکه مسائل و مشکلات تازه‌ای را ایجاد می‌کند. بنابراین، این سه‌گانه دولت، ملت و کسب‌وکارها باید هماهنگ و همگرا باهم جلو بروند. این طرز تفکر که دولت جایی نشسته و برای مردم تعیین تکلیف می‌کند، هرجایی جواب داده باشد در مورد فضای مجازی جواب نخواهد داد و آسیب‌های جدی به دنبال خواهد داشت.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.