گروه : نفت و انرژی

حفاری، تکمیل و زنده سازی اولین چاه تولیدی پروژه ۹ حلقه چاه Infill میدان گازی پارس جنوبی واقع در سکوی ۱۹ آلفا در تاریخ ١۴٠۴/٠٣/١٢ توسط شرکت گسترش انرژی پاسارگاد(شرکت پژواک انرژی) و با استفاده از دستگاه حفاری پاسارگاد ۲۰۰ به پایان رسید.
کیوسکخبر ـ پژواک انرژی موفق شد حفاری این چاه با عمق ۴۰۷۳ متر و زاویه ۵۰ درجه را در طول مدت زمان ۱۰۶ به اتمام برساند.
لازم بذکر است طی عملیات حفاری این چاه، هرزروی کامل در حفره ۱۶ اینچ و برخورد با لایه پرفشار آب نمک در حفره ۱/۴ ۱۲ اینچ مشاهده شد که در سایر چاه های حفاری شده موجود در سکوی ۱۹ آلفا این موارد مسبوق به سابقه نبوده است. اما با تمهیدات مهندسی و عملیاتی بکارگرفته شده، بر این چالشها با موفقیت غلبه شد.
با توجه به برنامهریزیهای انجام شده و اقدامات در حال انجام در بخش سطح الارض، گاز تولیدی از این چاه در تاریخ ۲۶ خرداد سال جاری به شبکه گاز کشور متصل می شود.
گسترش انرژی پاسارگاد و پژواک انرژی در نظر دارند برای حفاری چاه بعدی در این پروژه و به منظور تسریع در اتمام عملیات حفاری، برای نخستین بار در میدان پارس جنوبی، از RSS برای حفاری حفره ۱/۴ ۱۲ اینچ استفاده نمایند و رکورد زمان حفاری چاه ها در این میدان مشترک را بهبود بخشند.
ابتکارات مهندسی و عملیاتی، بکارگیری فناوری های نوین و تعهد به اجرای کار در کوتاه ترین زمان ممکن، سبب شده است که کارفرمایان بزرگ برای دستیابی به کیفیت مطلوب و کوتاه تر شدن زمان اجرای پروژه های خود به سراغ پژواک انرژی بیایند.
https://www.kioskekhabar.ir/?p=269663