×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳

به گزارش کیوسک خبر به نقل از ایسنا، مهدی ذاکریان با توجه به اقداماتی که آمریکا علیه ایران با تحریم های یک جانبه انجام داده و شکایتی که قبلا در نقض عهدنامه مودت از سوی آمریکا به دیوان بین‌المللی دادگستری ارائه کرد، گفت: رای دیوان بین‌المللی دادگستری مربوط به مواقع بحرانی و شورش‌ها و حوادث غیرمترقبه و سیل و طوفان و زلزله نیست و از آمریکا خواسته تحریم ها علیه ایران را در حوزه پزشکی و دارویی، غذایی و کشاورزی و تامین قطعات یدکی هواپیماهای غیرنظامی رفع کند و حتی گفته است کانال های مالی در این زمینه باید باز شوند؛ این دستور العمل مربوط به دوران آرامش و غیر بحرانی بوده است در حالی که ایران و تمامی کشورهای دنیا الان در دوره ای خاص و بحرانی هستیم.

وی ادامه داد: دنیا با یک بیماری همه گیر مواجه است و چنانچه آمریکا به تخلفات در نقض قوانین و مقررات بین المللی ادامه دهد شاهد تبعات منفی این شرایط و تحریم ها بر کشورهای درگیر خواهیم بود.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: ایران باید به دبیرخانه دیوان بین المللی دادگستری گزارش تخلفات آمریکا را ارائه کند. همچنین باید مشابه این گزارش را به مجامع جهانی داشته باشد از جمله صندوق بین المللی پول و بانک جهانی و اعلام کند که مسائل مالی و نقل و انتقالات تحت تاثیر محدودیت های آمریکا در زمینه های انساندوستانه متوقف است. ایران از این دست گزارش ها می تواند به اتحادیه اروپا، ناتو، شورای امنیت و مجمع عمومی و شورای اقتصادی اجتماعی سازمان ملل داشته باشد.

ذاکریان گفت: اتحادیه اروپا ناظر بر برجام و توافق ایران و ۱+۵ است و ناتو موضوع امنیت را فراتر از امنیت نظامی در نظر دارد. همچنین ایران می تواند به اعضای دائم و غیردائم شورای امنیت پیشنهاد دهد تا درباره کرونا همان طور که قبلا درباره ابولا و HIV قطعنامه داده است در این مورد هم تصمیم گیری کرده و قطعنامه صادر کند تا بر اساس آن حداقل تحریم ها در بخش های پزشکی و دارویی و اقلام بشردوستانه در مورد کشورهایی که به شدت درگیر ویروس کرونا هستند تعلیق یا رفع شود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل درباره اقداماتی که تا کنون ایران برای رفع فشارها از کشور در شرایط فعلی انجام گرفته است به ویژه اقدامات دستگاه دیپلماسی گفت: معتقدم چندان در این زمینه کارآمد برخورد نکردیم و علت آن هم در بخش عمده ای ریشه در مسائل داخلی ما دارد. اول اینکه ما حتما می توانستیم زودتر در بحث کرونا وارد عمل شویم تا آثار و تبعات منفی و اقتصادی این مساله کمتر از آن چیزی باشد که الان تجربه می‌کنیم و در آینده پیش بینی می‌شود.

این استاد دانشگاه اظهار کرد: ما نیاز داریم و ضروری است تا در پساکرونا همایش‌ها و گردهمایی‌های جدی و انتقادی را با حضور کشورهای مختلف به ویژه کشورهای منطقه ترتیب دهیم و به بررسی این مساله و مدیریت آن در سطوح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی بپردازیم. برگزاری گفت‌وگوهای جدی و انتقادی که بعضا در دوران اصلاحات شاهد آن بودیم می‌تواند مواضع ما را اصلاح کند و خلاءهای‌مان مشخص شود.

ذاکریان گفت: دیدگاه ها و مواضع ایران زمانی تحکیم و گسترش می‌یابد که در گفت‌وگوهای جدی و انتقادی به محک گذاشته شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.