
واحد احیای مستقیم شرکت آهن و فولاد ارفع از سال ۱۳۹۱ با تکیه بر فناوری گازمحور MIDREX آغاز به کار کرد. این واحد در همان سال نخست بهرهبرداری، به ظرفیت اسمی ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در سال دست یافت؛ ظرفیتی که مطابق برنامه و بدون تأخیر محقق شد. به گفته سید حسین هاشمی، مدیر واحد احیای مستقیم:«ظرفیت اسمی کارخانه ۸۰۰ هزار تن در سال طراحی شده بود که در همان سال اول به این ظرفیت رسیدیم. پس از آن، با توجه به نیازهای واحد فولادسازی، افزایش ظرفیت به ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تن در دستور کار قرار گرفت. در سال ۱۴۰۰ و با برنامهریزیهای انجامشده، این افزایش ظرفیت اجرا شد و نهایتاً به دلیل محدودیتهای انرژی، موفق شدیم ظرفیت را به ۱ میلیون و ۵۰ هزار تن برسانیم.»
کیوسکخبر ـ علاوه بر تولید آهن اسفنجی، واحد بریکتسازی کارخانه با ظرفیت سالانه ۶۰ هزار تن فعالیت دارد. در این بخش، نرمههای آهن اسفنجی که در فرآیند انتقال از واحد احیا به فولادسازی جداسازی میشود، پس از ترکیب با مقدار کمی آهک و چسب سیلیکات، فشرده و به بریکت تبدیل میشود. بریکت به دلیل متالیزاسیون بالا و وزن مناسب، مستقیماً در کورههای قوس الکتریکی مورد استفاده قرار میگیرد.
تبدیل نرمههای آهن اسفنجی به بریکت، علاوه بر جلوگیری از هدررفت منابع، نقش مؤثری در کاهش انتشار گرد و غبار و بهبود شاخصهای زیستمحیطی واحد ایفا میکند. این رویکرد، چرخه مصرف مواد را در کارخانه تکمیل کرده و بهرهوری منابع را افزایش داده است.
حدود ۸۵ درصد از شارژ فلزی واحد فولادسازی شرکت، توسط آهن اسفنجی تولیدی واحد احیا تأمین میشود.همچنین بهواسطه مدار بسته خنککاری، بازیافت کامل آب و نظام کنترل انرژی، این واحد موفق به اخذ گواهیهای ISO 14001 (سیستم مدیریت محیطزیست) و ISO 50001 (سیستم مدیریت انرژی) شده است.
گندله مورد نیاز واحد احیا از مجتمع گندلهسازی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو تأمین میشود.
راهبرد اصلی واحد احیای مستقیم شرکت آهن و فولاد ارفع، تمرکز بر بهینهسازی مصرف انرژی، ارتقای بهرهوری تولید و اجرای راهکارهای کاهش کربن است تا این مجموعه، ضمن حفظ جایگاه پیشرو در تولید آهن اسفنجی کشور، پاسخگوی نیازهای روزافزون صنعت فولاد و الزامات محیطزیستی باشد.
https://www.kioskekhabar.ir/?p=267723