×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : چهارشنبه, ۲۵ تیر , ۱۴۰۴

به گزارش کیوسک‌خبر به نقل از روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، معاون وزیر صمت و رئیس این سازمان در نشست شورای هم‌خانواده گیلان که در محل اداره‌کل این سازمان برگزار شد؛ با بیان اینکه اقتصاد دریامحور یکی از موضوعات محوری است که به‌طور جدی در استان گیلان دنبال می‌کنیم، گفت: این موضوع هم در فرمایشات مقام معظم رهبری، هم در تأکیدات دولت و به‌ویژه رئیس‌جمهور و هم در سرفصل‌های برنامه وزارت صمت جایگاه ویژه‌ای دارد و در حوزه اقتصاد دریا‌محور، ما در دو بخش می‌توانیم نقش‌آفرینی کنیم، نخستین محور را کمک به توسعه زیرساخت‌های دریایی و دومین آن را اکتشاف منابع معدنی در دریاها عنوان کرد.

دکتر داریوش اسماعیلی، افزود: در بخش زیرساخت، همان‌طور که در خشکی برای احداث هر سازه‌ای باید مطالعات زمین‌شناسی و ژئوتکنیک انجام شود، در دریا نیز باید همین روند دنبال شود؛ اما تاکنون این موضوع کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: در این راستا یکی از وظایف بخش زمین‌شناسی دریایی این است که از نوار ساحلی تا عمق دریا مطالعاتی نظیر رسوب‌شناسی، ژئوفیزیک دریایی و بررسی محیط‌های رسوبی را انجام دهد و وقتی تصمیم به ساخت اسکله یا سایر سازه‌های ساحلی گرفته می‌شود، وجود این داده‌ها نقش تعیین‌کننده‌ای خواهد داشت.

معاون وزیر صمت گفت: در گیلان، این مطالعات از قبل آغاز شده و هم‌اکنون حدود ۸ نقشه دریایی با این ویژگی‌ها در مراحل پایانی قرار دارند و این نقشه‌ها تکمیل و به‌روزرسانی می‌شوند و در ادامه توسعه خواهند یافت.

وی با بیان این‌که استان گیلان به‌واسطه پوشش جنگلی و ملاحظات زیست‌محیطی، عملاً از بهره‌برداری از منابع معدنی خشکی محروم مانده، گفت: اما مجاورت با دریا یک فرصت بزرگ برای تمرکز بر منابع معدنی دریایی فراهم کرده و ما یک طرح جامع برای مطالعه منابع معدنی در دریا، چه در شمال (استان‌های گیلان، مازندران و گلستان) و چه در جنوب (خلیج‌فارس و دریای عمان) در دست اجرا داریم.

اسماعیلی استان گیلان را منطقه‌ای با پتانسیل بالای مخاطرات طبیعی یاد کرد و گفت: زلزله رودبار نمونه‌ای بود که لرزش آن فراتر از مرزهای کشور شنیده شد و بنابراین گیلان نیازمند مطالعات دقیق و تکمیل‌شده در حوزه زمین‌شناسی و مخاطرات است.

سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور تصریح کرد: ما در گیلان بخش‌هایی از این مطالعات را انجام داده‌ایم و برنامه‌ریزی برای تکمیل آن‌ها در دستور کار قرار دارد و امروز نیز جلسه‌ای با استاندار خواهیم داشت و همان‌طور که به ایشان هم خواهم گفت، سازمان زمین‌شناسی دارای ردیف اعتباری استانی نیست، بلکه ما با ردیف ملی کار می‌کنیم.

وی تأکید کرد: این موضوع از یک سو فرصت است، چون استان‌هایی مانند گیلان بدون محدودیت استانی می‌توانند از طرح‌های ملی بهره‌مند شوند، اما از سوی دیگر، وابسته به همکاری و آمادگی استان‌ها برای مشارکت در این برنامه‌هاست.

اسماعیلی افزود: در حال حاضر ما طرح‌هایی ملی تعریف کرده‌ایم و بسته به کشش استان، آمادگی اجرایی و استقبال مسئولان، متمرکز خواهیم شد و در شمال کشور استان‌هایی همچون گیلان، مازندران و گلستان و در جنوب از بندرعباس تا چابهار تحت پوشش برنامه‌های ما در حوزه دریا و منابع معدنی هستند.

وی با بیان این‌که پیش‌شرط ما برای اجرای طرح‌ها، استقبال، همکاری و هم‌افزایی استان‌ها است، تصریح کرد: اگر استان‌ها خواهان حضور فعال سازمان زمین‌شناسی باشند، ما آمادگی کامل برای اجرا، نظارت و تأمین علمی پروژه‌ها را داریم.

آماده‌ایم در گیلان تا هزار میلیارد تومان هزینه کنیم، اگر زمینه همکاری فراهم شود

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با تاکید بر اینکه در موضوع محیط زیست، سازمان حفاظت محیط زیست طبیعی از منظر خود به موضوعات نگاه می‌کند، گفت: این نگاه از روی تعصب نیست بلکه از منظر وظایف ذاتی خود آنهاست و منابع طبیعی نیز با دیدگاه خاص خود به مسائل ورود می‌کند و بخش نظامی نیز ممکن است بسته به بهره‌برداری مدنظرش وارد شود و همین‌طور بخش خصوصی که با هدف استفاده از منافع ورود پیدا می‌کند.

وی افزود: در چنین شرایطی، تنها نهادی که بدون تعصب و صرفاً بر پایه مبانی علمی و تخصصی وارد اظهار نظر می‌شود، سازمان زمین‌شناسی است و اگر استانی مانند گیلان برای زمین‌شناسی جایگاه ویژه‌ای قائل باشد، ما بدون تعارف، فوراً وارد میدان می‌شویم؛ همان‌طور که در مازندران و گلستان نیز این آمادگی را داریم.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه نوع استقبال و همکاری، و مهم‌تر از آن، رسیدن به درک و فهم مشترک با مدیران استان برای ما فوق‌العاده مهم است، ادامه داد: فرصت‌ها می‌توانند به تهدید تبدیل شوند، و بالعکس. در برخی ادارات کل، ردیف‌های بودجه‌ای تعریف‌شده‌ای از قبل وجود دارد که سازمان برنامه و بودجه استان نیز آن‌ها را دنبال می‌کند.

معاون وزیر صمت، با بیان اینکه ما به‌عنوان یک سازمان حاکمیتی می‌توانیم فردا در گیلان هزار میلیارد تومان، ۵۰۰ میلیارد تومان، یا حتی صفر ریال هزینه کنیم، خاطر نشان کرد: این بستگی به همکاری و تعامل استان دارد. سازمان زمین‌شناسی سازمانی نیست که منفعتی از پروژه‌ها داشته باشد؛ پایه اطلاعات و داده‌هایی که ارائه می‌دهیم، صرفاً علمی است و نه تبلیغاتی یا تجاری.

به گفته وی؛ از مجموع ۶۴۰۰ معدن کشور، سهم گیلان اندک است، اما همین تعداد اندک نیز نیازمند توجه و برنامه‌ریزی است و اگر امروز در شورای عالی معادن یا کمیته‌های تصمیم‌گیری استان به این نتیجه رسیده‌اند که باید مصالح ساختمانی را بخش خصوصی تأمین کند، سازمان زمین‌شناسی می‌تواند مطالعات پایه‌ای و دقیق در این حوزه انجام دهد.

اسماعیلی افزود: در مطالعات ژئوتکنیکی، بررسی‌های مقاومت خاک، شناسایی گسل‌ها و جنبه‌های محیطی می‌توانیم به‌طور کامل در خدمت استان گیلان باشیم و این همکاری می‌تواند به تصمیم‌گیری‌های دقیق‌تر و اجرای روان‌تر پروژه‌ها کمک کند.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور خاطر نشان کرد: سازمان زمین‌شناسی و اکتشافا‌معدنی کشور در پروژه‌های ساختمانی، زیرساختی و معدنی، سازمان زمین‌شناسی و اکتشافا‌معدنی کشور آمادگی کامل برای ورود علمی و اجرایی دارد و از زحمات جناب آقای پورحیدری، آقای صابر و سایر دوستان گرامی نیز صمیمانه تشکر می‌کنم و امیدوارم این همکاری‌ها به توسعه پایدار استان گیلان منجر شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.