
منطقه ویژه اقتصادی لامرد
معاون اقتصادی و سرمایهگذاری لامرد: ۶۰ درصد صادرات فارس از طریق منطقه ویژه اقتصادی لامرد است.
به گزارش کیوسکخبر به نقل از روابط عمومی منطقه ویژه اقتصادی لامرد، حسن محمدی معاون اقتصادی و سرمایه گذاری این منطقه در گفتگو با رسانه ها اعلام داشت که منطقه لامرد با موقعیت استراتژیک در تلاقی سه استان فارس، بوشهر و هرمزگان، بهعنوان یکی از کانونهای کلیدی توسعه اقتصاد دریامحور ایران، در حال تبدیل شدن به قطب سرمایهگذاری صنعتی است.
این منطقه با ۸۵۰۰ هکتار وسعت، دسترسی به دو فرودگاه، دو بندر و پنج اسکله فعال، زمینهای مسطح و زیرساختهای آماده، فرصتهای بینظیری برای جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی فراهم کرده است. حمایت سازمان ایمیدرو، تأمین آب، برق و گاز، و تصویب نقشه جامع ۹ پهنه صنعتی توسط هیئت دولت، لامرد را به مقصدی جذاب برای صنایع انرژیبر و پاییندستی تبدیل کرده است.
معاون اقتصاد و سرمایهگذاری منطقه ویژه اقتصادی لامرد در این باره در جمع خبرنگاران گفت: این منطقه با زیرساختهای آماده و موقعیت استراتژیک، آماده جذب سرمایهگذاری در صنایع انرژیبر و پاییندستی است و نقش کلیدی در توسعه اقتصاد دریامحور کشور ایفا میکند.
حسن محمدی در حاشیه نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۵ تهران در جمع خبرنگاران افزود: منطقه ویژه اقتصادی لامرد با ۸۵۰۰ هکتار وسعت، در تلاقی سه استان فارس، بوشهر و هرمزگان قرار دارد. این منطقه به دو فرودگاه، یکی در لامرد و دیگری در عسلویه با ۴۵ دقیقه فاصله و دو بندر، شامل بندر پارسیان در ۶۰ کیلومتری و عسلویه، با ۵ اسکله فعال برای کشتیهای ۷۰هزار تنی دسترسی دارد.
وی افزود: زمینهای مسطح لامرد، پدافند غیرعامل و اقتصاد دریامحور را تقویت میکند. سازمان ایمیدرو، متولی منطقه، سالانه ۲۰۰۰ میلیارد تومان برای زیرساختها هزینه میکند؛ آب، برق و گاز تأمین شده و زمین آماده است. نقشه جامع ۹ پهنه صنعتی، شامل آلومینیوم، فولاد، پتروشیمی، سیمان، مس، منیزیم، صنایع پشتیبان، نیروگاهی و انرژی تجدیدپذیر، تیرماه گذشته توسط هیئت دولت تصویب شد.محمدی تاکید کرد: پهنه آلومینیوم با ۱.۲ میلیارد دلار سرمایهگذاری، ۲۵۰۰ نفر اشتغال ایجاد کرده و ۶۰ درصد صادرات استان فارس توسط منطقه ویژه اقتصادی لامرد و ۷۰ درصد بودجه عمرانی فارس را تأمین میکند.معاون اقتصادی و سرمایهگذاری منطقه ویژه اقتصادی لامرد، یادآور شد: نیروگاه ۹۰۰ مگاواتی غدیر، که فاز اول آن با ۳۰۰ مگاوات ۷۰ درصد پیشرفت دارد، ناترازی انرژی را کاهش میدهد. لامرد ۱۸ درصد گاز شیرین کشور را از ۱۰۲ چاه تأمین میکند و با ۵ میلیون مترمکعب گاز روزانه، قابلیت افزایش به ۲۷ میلیون مترمکعب را دارد.
معاون اقتصاد و سرمایهگذاری منطقه ویژه اقتصادی لامرد اظهار داشت: دو پتروشیمی در پهنه ۵۰۰ هکتاری، محصولات خود را به اربیل عراق صادر میکنند و زنجیره ارزش در حال توسعه است. تفاهمنامه با NPC برای تأمین آب پنجم کشور در جریان است. زمینهای مسطح لامرد، هزینه تولید پتروشیمی را ۳۰ درصد کاهش میدهد.وی ادامه داد: پروژه آبرسانی از خلیجفارس، راهآهن به پارسیان و دسترسی به شبکه ریلی نیز در بحث انتقال دریا محور در حال پیگیری است.
محمدی با بیان اینکه در پاییندست آلومینیوم، که ۵۴ درصد آن خامفروشی میشود، ۱۰ قرارداد Fs با دانشگاه خواجه نصیر برای تولید ورق بستهایم، خاطرنشان کرد: با چینیها برای تولید ورق مذاکره میکنیم. در پتروشیمی، با همکاری NPC و نهاد ریاستجمهوری، ۱۰ بسته سرمایهگذاری آماده شده است. برای سیمان، قرارداد ۴۰۰۰ میلیارد تومانی امضا شده و مسائل محیطزیستی در حال رفع است. معاون اقتصاد و سرمایهگذاری منطقه ویژه اقتصادی لامرد، ادامه داد: زنجیره مس با ۸۰۰ هکتار زمین و دو کارخانه منیزیم، یکی با ۹۸ درصد پیشرفت، در حال توسعه است.
وی در پایان با اشاره به اینکه لامرد مغفول مانده بود، اما حالا با معرفی فرصتها در نمایشگاههایی مثل اکسپو، سرمایهگذاران هوشمند را جذب میکنیم، تصریح کرد: بستههای سرمایهگذاری به زبانهای چینی، انگلیسی، عربی و فارسی آماده شده و با نگاه بازارمحور، از فروش تا تولید طراحی شدهاند. از رسانهها میخواهیم این ظرفیتها را تبیین کنند تا لامرد به جایگاه واقعی خود برسد.
منبع خبر : کیوسک خبر
https://www.kioskekhabar.ir/?p=264581