×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۱۷ خرداد , ۱۴۰۴

رئیس کل بیمه مرکزی و رئیس دپارتمان بیمه بانک مرکزی روسیه به‌عنوان نهاد ناظر بخش بیمه این کشور، در خصوص راهکارهای رفع موانع همکاری شرکت‌های بیمه ایرانی و روسی بحث و تبادل نظر کردند.

به گزارش کیوسک‌خبر به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل بیمه مرکزی، پرویز خوشکلام خسروشاهی در این دیدار که در بانک مرکزی روسیه برگزار شد و سه ساعت طول کشید در پاسخ به ابهامات و سوالاتی که مقام بیمه‌ای روسیه در خصوص فعالیت کنسرسیومی، نحوه نظارت در صنعت بیمه ایران و چگونگی رتبه‌بندی شرکت‌های بیمه ایرانی داشت با اشاره به فلسفه تشکیل کنسرسیوم‌های بیمه‌ای و تشریح ساز و کارهای مختلف نظارتی مورد استفاده در بیمه مرکزی ایران، گفت: کنسرسیومی که برای افزایش ظرفیت قبول ریسک تشکیل شده است مرکب از دوازده شرکت بیمه است که همه آنها شرکت‌های بیمه‌گر مستقیم بوده و تحت نظارت بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کنند و به‌صورت مداوم از جنبه‌های گوناگون توسط این نهاد نظارتی پایش و کنترل می‌شوند. یکی از این جنبه‌ها رتبه بندی از طریق محاسبه سطح توانگری آنها است.

وی در تشریح چگونگی نظارت بر شرکت‌های بیمه‌گر ایرانی گفت: این روند در طی ۹۰سال گذشته به گونه‌ای پیش رفته که فقط یک شرکت به لحاظ ایفای تعهدات خود دچار مشکل شده است.

رئیس کل بیمه مرکزی ادامه داد سیستم توانگری در صنعت بیمه ایران ۱۴ سال است که در حال اجراست و بر اساس تجربه ‌ای که در این مدت حاصل شده در حال اصلاح و بروز شدن است.

رئیس کل بیمه مرکزی در ادامه سخنان خود گفت: بیمه مرکزی در اقدامی جدید به‌صورت ماهانه صورت‌های مالی شرکت‌ها را کنترل خواهد کرد تا بتواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن از برخی نارسایی‌های احتمالی از جمله تغییر در سطح توانگری، مطلع و نسبت به آن واکنش سریع داشته باشد.

خسروشاهی از بخش اتکائی بیمه مرکزی و حساب اتکایی ویژه به عنوان نهادهایی دولتی یاد کرد که پشتیبان شرکت‌های بیمه و لنگر اطمینانی برای ایفای تعهدات از سوی آنها هستند. او همچنین توضیحاتی در خصوص نحوه مدیریت ریسک نوسانات نرخ ارز و جایگاه آن در فرمول توانگری مورد استفاده در صنعت بیمه ایران ارائه داد.

رئیس شورای عالی بیمه در پایان سخنان خود گفت: منطقا ارتباطات و تعامل بین دو کشور باید دو طرفه باشد، ایران تسهیلات لازم را برای قبولی اتکائی از بازار بیمه خود برای شرکت‌های بیمه روسی فراهم کرده و در این زمینه آمادگی برای رفع دغدغه طرف‌ روسی در خصوص واگذاری اتکائی توسط شرکت‌های بیمه روسی به شرکت‌های بیمه ایرانی را در چارچوب معیارهای حرفه‌ای، فنی و قانونی مربوط دارد و متقابلاً انتظار دارد دغدغه‌‌های طرف ایرانی نیز که عمدتاً سرعت عمل در تصمیم‌گیری از سوی طرف روسی است محقق گردد.

ایلیا اسمیرنف رئیس بخش بیمه بانک مرکزی روسیه به عنوان بالاترین مقام بیمه‌ای این کشور نیز با تشکر از همکاری‌های بیمه‌ای که تا کنون بین دو کشور انجام شده است در پاسخ به سوال رئیس کل بیمه مرکزی مبنی بر اینکه آیا بانک مرکزی روسیه و دپارتمان بیمه آن اراده جدی برای همکاری شرکت‌های بیمه روسی با شرکت‌های بیمه ایرانی به‌خصوص در حوزه واگذاری اتکائی دارد یا نه، گفت: نهاد ناظر بیمه روسیه هیچ‌گونه پیش‌داوری در خصوص عملکرد شرکت‌های بیمه ایرانی ندارد و از هر اقدامی که به تقویت اقتصاد کشور کمک کند حمایت می‌کند. بر این اساس آمادگی لازم برای مراودات بیمه‌ای بین دو کشور وجود دارد و لیکن این همکاری نیازمند گفت‌وگوهای فنی بیشتر بین دو طرف برای رسیدن به زبان مشترک است‌.

وی افزود: ما دنبال آن هستیم که آشنایی بیشتری با مفهوم حقوقی کنسرسیوم و همچنین نحوه محاسبه توانگری در کشور شما داشته باشیم تا بتوانیم در هیأت عالی تصمیم‌گیری بانک مرکزی در این خصوص به‌راحتی از موضوع دفاع کنیم و به نتیجه برسیم. ما باید بتوانیم اعضای هیأت عالی را برای قبول شاخص توانگری شما بجای رتبه‌بندی‌های مرسوم قانع کنیم.

اسمیرنف در پایان در پاسخ به این پرسش خسروشاهی که چشم‌انداز موضوع را چگونه می‌بینید و چقدر احتمال می‌دهید جایگزینی سطح توانگری شرکت‌های بیمه ایرانی به‌جای رتبه‌بندی‌های مرسوم به نتیجه برسد گفت: ایده فعالیت بیمه‌های ایرانی در روسیه در قالب کنسرسیوم یا اتحادیه را برای آغاز ارتباطات بیمه‌ای دو کشور مناسب‌تر می‌داند که با انجام گفت‌وگوهای بیشتر و رفع ابهامات و در نهایت موافقت هیأت عالی تصمیم‌گیری بانک مرکزی قابل عملیاتی شدن است.

گفتنی است رئیس کل بیمه مرکزی در جمع کارشناسی هیأت ایرانی همراه، گفت: ابهامات طرف روسی مسائل ابتدایی و روشنی بود که قاعدتاً بایستی در جلسات و دیدارهای دو سال اخیر پاسخ داده می‌شد و طرح مجدد آن نشان می‌دهد تلاش‌ها و مکاتبات گذشته در این خصوص در انتقال مطلب موفق نبوده‌ و ابهامات طرف روسی همچنان پابرجاست، بر این اساس لازم است اقدامات سریع برای برطرف‌کردن آنها انجام شود.

شایان ذکر است مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل و معاون مدیرکل نوآوری و توسعه کسب وکارهای نوین بیمه مرکزی و مدیرعامل و معاون اتکایی بیمه البرزبه عنوان شرکت راهبر کنسرسیوم ایرانی طرف معامله با شرکتهای بیمه روسی، رئیس کل را دراین سفر دو روزه همراهی کردند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.