
سومین دوره برنامه آموزشی-رقابتی Solve for Tomorrow سامسونگ، روز سهشنبه ۲۴ تیرماه ۱۴۰۴ با برگزاری مراسم اختتامیه و معرفی تیمهای برتر به پایان رسید.
کیوسکخبر ـ این دوره از اواخر سال ۱۴۰۳ با همکاری سامسونگ و دانشگاه صنعتی امیرکبیر و با هدف ارتقای توانمندیهای دانشجویان در حوزه تفکر طراحی، حل مسئله و کار تیمی آغاز شد. در مراسم اختتامیه این دوره که بهصورت آنلاین برگزار شد، سه تیم برتر با ایدههایی نوآورانه در زمینههای اجتماعی و سلامت معرفی شدند.
صدف شمسالشعرا، مدیر منابع انسانی و فعالیتهای شهروند شرکتی سامسونگ، در بخشی از سخنان خود در مراسم اختتامیه گفت: «برنده اصلی رویداد Solve for Tomorrow، همه شرکتکنندگان آن بودند؛ چرا که با آموختههای این دوره میتوانند نگاهی تازه و متفاوت به چالشهای زندگی و کاری خود داشته باشند. طی سالهای فعالیتم در حوزه منابع انسانی، بارها به این نتیجه رسیدهام که سرمایه اصلی سازمانها، انسانهای خلاق، یادگیرنده و عملگرا هستند؛ شما اکنون با این مهارتها و نگرش جدید، نه تنها سرمایهای برای مجموعههای آینده خود هستید، بلکه میتوانید الگویی الهامبخش برای دیگران نیز باشید.»
برنامه جهانی Solve for Tomorrow یکی از فعالیتهای مسئولیت اجتماعی سامسونگ است که با اهداف آموزشی دنبال میشود. این پروژه جهانی تاکنون در بیش از ۶۸ کشور جهان و با مشارکت بیش از ۲.۲ میلیون دانشآموز و دانشجو برگزار شده است. در ایران نیز برنامه جهانی Solve for Tomorrow سامسونگ، از بهمن ماه سال ۱۴۰۲ با مشارکت دانشگاه امیرکبیر راهاندازی شد. در این برنامه آموزشی-رقابتی، شرکتکنندگان تشویق میشوند تا از دانش STEM (علوم، فناوری، مهندسی و ریاضی) خود برای حل چالشها و همچنین توسعه مهارتهای مهمی مانند کار گروهی، تفکر انتقادی و خلاقانه کمک بگیرند.
تمرکز بر روی تیمسازی
عادله شورابی، مدیر مرکز Solve for Tomorrow سامسونگ-امیرکبیر نیز در سخنانی با اشاره به ویژگیهای متمایز سومین دوره این برنامه گفت: «در این دوره تلاش کردیم با بهرهگیری از تجربههای گذشته، تمرکز بیشتری بر توسعه مهارتهای کار تیمی داشته باشیم. در همین راستا، جلسات تعاملی ویژهای با تاکید و تمرکز بر مفهوم تیمسازی برگزار شد تا شرکتکنندگان بتوانند شناخت دقیقتری از نقشهای مختلف در عملکرد یک تیم کسب کنند و مسیر همکاری موثر برای دستیابی به هدف را بهتر طی کنند. این تجربهها به دانشجویان کمک کرد تا با درکی عمیقتر از همکاری تیمی، آمادگی بیشتری برای ورود به مراحل حل مسئله پیدا کنند.»
صالح برادران امینی، مدرس ارشد این دوره، درباره مسیر آموزشی Solve for Tomorrow گفت: «این دوره تجربهای ارزشمند برای همه ما بود. امیدوارم دانشجویان با بهرهگیری از آموختههای این مسیر، بتوانند آیندهای موفق برای خود بسازند و دستاوردهای مهمی خلق کنند.»
مراحل اصلی تفکر طراحی
سومین دوره برنامه آموزشی-رقابتی Solve for Tomorrow، بر پایه یک ساختار چهارمرحلهای طراحی شده بود که هر مرحله بهطور هدفمند دانشجویان را در مسیر پرورش مهارتهای کلیدی حل مسئله، تفکر طراحی، خلاقیت و کار تیمی هدایت میکرد.
تعریف مسئله: در این مرحله، شرکتکنندگان با بهرهگیری از ابزارهایی نظیر Affinity Diagram، به تحلیل دقیق دادهها پرداختند تا به شناخت دقیقتری از چالشهای انتخابی برسند.
ایدهپردازی: تیمها با تمرینهایی همچون طوفان فکری، بداهه تئاتر و داستانسرایی، خلاقیت خود را به چالش کشیدند تا به ایدههایی تازه و نوآورانه دست یابند.
طراحی مدلهای اولیه: در این مرحله، ایدهها به مدلهای اولیه تبدیل شدند. تیمها با آزمون و خطا، به راهحلهای کاربردی نزدیکتر شدند و با تمرینهایی مانند «پنجره جوهری» به درک عمیقتری از همکاری تیمی دست یافتند.
آمادگی برای ارائه نهایی : در هفتههای پایانی، تیمها بر روی آمادهسازی ارائه نهایی متمرکز شدند و با استفاده از ابزار «بوم مدل کسبوکار»، اجزای مختلف راهحل خود از جمله ارزش پیشنهادی، مخاطب هدف و مسیر درآمدی را مرور کردند. در عین حال با اصول ارائه موثر آشنا شدند تا محتوای خود را هدفمندتر و متناسب با مخاطب آماده کنند.
ارائه نهایی
در اواخر خرداد ماه امسال، تیمهای شرکتکننده در سومین دوره Solve for Tomorrow، ایدههای خود را در حضور هیات داوران ارائه دادند. اعضای هیات داوران شامل : صدف شمسالشعرا، مدیر منابع انسانی و فعالیتهای شهروند شرکتی سامسونگ، دکتر فاطمه هشدار؛ مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری امیرکبیر و آرین افشار؛ فعال حوزه استارتاپی، به طور دقیق سطح نوآوری، اجراپذیری و میزان اثرگذاری طرحها را مورد بررسی قرار دادند و در نهایت سه تیم برتر را برای معرفی در مراسم اختتامیه رویداد تعیین کردند.
آرین افشار، فعال حوزه استارتاپی و عضو هیات داوران سومین دوره رویداد Solve for Tomorrow، در مورد برگزاری این برنامه آموزشی-رقابتی گفت: «در شرایطی که بسیاری از شتابدهندهها و بازیگران سنتی اکوسیستم نوآوری دیگر فعالیتی در این حوزه ندارند، اقدام سامسونگ برای راهاندازی و تداوم چنین برنامهای در ایران بسیار ارزشمند است. Solve for Tomorrow فرصتی مناسب برای رشد فردی دانشجویان ایجاد کرده و میتواند در آینده اثرات مثبتی بر توسعه نوآوری در کشور داشته باشد.»
در مراسم اختتامیه نیز پس از اعلام بیانیه هیات داوران، در نهایت سه تیم برتر به شرح زیر معرفی شدند:
تیم اول: «هیمن» با ایده بهبود امنیت دانشجویان خوابگاهی در مسیر دانشگاه به خوابگاه
تیم دوم: «بازنوا» با ایده تقویت حس ارزشمندی در بازنشستگان
تیم سوم: «مدیار» با ایده رفع مسئله کمبود داده از سابقه پزشکی بیماران
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سومین دوره برنامه Solve for Tomorrow و اطلاع از دورههای آتی، به وبسایت رسمی رویداد به نشانی www.sftiran.ir مراجعه نمایید.
https://www.kioskekhabar.ir/?p=274208