×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۵ اردیبهشت , ۱۴۰۴
افزایش ۳۰ درصدی قیمت‌ها: سبد معیشت کارگران به کجا رسید؟
مهدی صالحی طاهری

با افزایش بی‌سابقه قیمت کالاهای اساسی در دو ماه اخیر، سبد معیشت خانوارهای کارگری به بیش از ۳۸ میلیون تومان رسیده است. نمایندگان کارگران هشدار می‌دهند که بدون اقدام فوری دولت برای کنترل تورم و اجرای سیاست‌های حمایتی مانند کالابرگ الکترونیک، معیشت کارگران بیش از پیش تحت فشار قرار خواهد گرفت. در حالی که مذاکرات دستمزد ۱۴۰۴ هنوز به نتیجه نرسیده، کارگران خواستار تعیین دستمزد بر اساس سبد معیشت واقعی هستند.

به گزارش کیوسک‌خبر، در دو ماه اخیر، افزایش قیمت کالاهای اساسی به حدی بی‌سابقه بوده که سبد معیشت خانوارهای کارگری را با جهشی ۳۰ درصدی مواجه کرده است. بر اساس اعلام نمایندگان کارگری، قیمت برنج در برخی موارد تا ۱۰۰ درصد افزایش یافته و روغن نیز حدود ۴۰ درصد گران‌تر شده است. این افزایش قیمت‌ها در حالی رخ داده که مذاکرات دستمزد ۱۴۰۴ هنوز به نتیجه نرسیده و دولت نیز در اجرای سیاست‌های حمایتی مانند کالابرگ الکترونیک تعلل می‌کند.

تأخیر در مذاکرات دستمزد و بی‌توجهی به معیشت کارگران
محسن باقری، نماینده کارگران در مذاکرات دستمزد، با اشاره به تأخیر در برگزاری نشست‌های شورای عالی کار، اظهار داشت: «تا امروز وزارت کار حاضر به برگزاری نشست شورای عالی کار برای بهمن‌ماه نشده است. این در حالی است که قیمت اقلام اساسی زندگی کارگران در دی و بهمن‌ماه به شدت افزایش یافته است.» وی افزود: «دولت اگر قرار است از سیاست‌هایی مانند کالابرگ الکترونیک استفاده کند، باید هر چه زودتر دست به کار شود. حرف‌درمانی مشکلات معیشتی کارگران را رفع نمی‌کند.»

احتکار کالاها و بی‌ثباتی بازار
باقری با اشاره به نقش شرکت‌های بسته‌بندی و توزیع در افزایش قیمت برنج، گفت: «شرکت‌های بسته‌بندی و توزیع برنج، برنج‌های شمال کشور را خریداری کرده و با آگاهی به این واقعیت که دولت امسال واردات برنج ندارد، دست به احتکار این کالا زده‌اند.» این رفتارها به همراه عدم نظارت دولت و افزایش بی‌رویه نرخ دلار، موجب گرانی بی‌سابقه سبد هزینه‌های زندگی کارگران شده است.

محاسبات سبد معیشت و ضرورت واقعی‌سازی
نماینده کارگران در مورد محاسبات سبد معیشت گفت: «قرار است از سبد غذایی جدیدی رونمایی شود. ما قصد داریم با قیمت‌های جدید بهمن‌ماه، نرخ خوراکی‌ها و سبد معیشت را استخراج کنیم. داده‌های تورمی و قیمت‌های دی‌ماه در دسترس است، اما چون در بهمن تورم چشمگیر داشتیم، باید سبد بر اساس داده‌های بهمن محاسبه و نرخ‌گذاری شود.» وی افزود: «اگر تورم ۳۰ درصدی را مبنا قرار دهیم و روی سبد ۲۹ میلیون و ۹۴۰ هزار تومانی اعمال کنیم، به رقمی حدود ۳۸ میلیون تومان برای سبد معیشت بهمن‌ماه می‌رسیم.»

چشم‌انداز مذاکرات دستمزد ۱۴۰۴
با توجه به افزایش بی‌سابقه قیمت‌ها، کارگران انتظار دارند که دستمزد ۱۴۰۴ بر اساس سبد معیشت واقعی تعیین شود. باقری در این باره گفت: «سال گذشته پیشنهاد گروه کارگری این بود که بر مبنای سبد معیشت خانوار، یک رقم پایه دستمزد در نظر گرفته شود، اما بیشترین مقاومت در مقابل این پیشنهاد از ناحیه وزارت کار صورت گرفت. امسال نیز تا زمان تصویب دستمزد پای میز مذاکره می‌مانیم، اما اگر طرف مقابل مبانی تعیین دستمزد را نپذیرد، توافقی حاصل نخواهد شد.»

ضرورت پذیرش قانون در تعیین دستمزد
باقری در پایان تأکید کرد: «امیدواریم در مذاکرات دستمزد ۱۴۰۴، مبانی تعیین دستمزد و قانون را بپذیرند. باید قبول کنند که بند دوم ماده ۴۱ قانون کار، یعنی محاسبات سبد معیشت و هزینه‌های زندگی، ملاک اصلی تعیین دستمزد است. اگر این اصل قانونی را بپذیرند، توافق کاری ندارد و حاصل می‌شود.»

به گزارش کیوسک‌خبر، با افزایش بی‌سابقه قیمت کالاهای اساسی و تأخیر در مذاکرات دستمزد، معیشت کارگران بیش از پیش تحت فشار قرار گرفته است. نمایندگان کارگران خواستار اقدام فوری دولت برای کنترل تورم و اجرای سیاست‌های حمایتی هستند. تعیین دستمزد بر اساس سبد معیشت واقعی و پذیرش قانونی این موضوع، تنها راه‌حل پایدار برای بهبود وضعیت معیشتی کارگران است. بدون این اقدامات، فشار اقتصادی بر دوش کارگران روز به روز سنگین‌تر خواهد شد.

منبع خبر : کیوسک خبر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.