×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳

به گزارش کیوسک خبر به نقل از ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی عصر دوشنبه در جلسه هم‌اندیشی با روسای پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان کشور که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت:تقویت بیش از پیش زنجیره روابط و همکاری دانشگاه، تولید کننده و پارک های علم و فناوری ضروری است و بی تردید این روند به نفع هر سه بخش خواهد بود.

 روحانی همچنین رفع عمده نیازهای کشور در بخش های درمانی و حفاظتی در موضوع بیماری کرونا را بیانگر قدرت علمی و توان کشور در رسیدن به خودکفایی و اقتصاد دانش بنیان کشور دانست و گفت که تامین این نیازها و همزمان فراهم کردن زمینه صادرات بسیاری از محصولات از جمله ماسک و ضدعفونی کننده ها و دستگاه های ونتیلاتور ، نمایش غیرت مومنانه ملی یک کشور بود.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه همه دنیا وارد یک رقابت برای کشف واکسن کرونا شده اند ، گفت : ما نیز در داخل این رقابت هستیم و اگر بتوانیم زودتر از دیگران به نتیجه برسیم حرکتی مهم از لحاظ سلامت، نجات بشر و اقتصاد کشور خواهد بود.

 روحانی همچنین پیشنهاد داد که در شرایط کنونی ۴۳ پارک علم و فناوری کشور با یک تقسیم کار ، روی بخش های تخصصی تر در حوزه های تشخیص و تولید تجهیزات و مراقبت فعال شوند.

در این جلسه که از ساعت ۱۶ روز دوشنبه آغاز شد، روسای پارک علم و فناوری تهران و تعدادی از استان‌های کشور به همراه شماری از مدیران عامل شرکت‌های دانش‌بنیان، گزارشی از محصولات و خدمات شرکت‌های خود در حوزه مقابله با کرونا ارایه دادند.

متن سخنان رئیس جمهور به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

بسیار خوشحالم که در این جلسه توانستم با تعدادی از مسئولین علم و فناوری کشور از نزدیک صحبت کنم؛ گرچه فرصت کافی نبود تا از نظرات همه عزیزان و محققین بتوانیم به خوبی استفاده کنیم.

پارک‌های علم و فناوری سرمایه بسیار عظیم برای کشور هستند. شاید یک سرمایه بزرگ پنهان که به تدریج برای مردم آشکار می‌شود که فعالیت‌ این پارک‌ها چقدر می‌تواند در اقتصاد دانش‌بنیان، در اشتغال دانشجویان و افراد تحصیلکرده و فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های تأثیرگذار باشد. باید کم کم ارزشمندی دانشگاه‌هایمان بر این مبنا باشد که این دانشگاه چند پارک علم و فناوری دارد و چگونه می‌تواند علم را از طریق این پارک‌ها به بازار برساند. یعنی باید علم و دانش و فناوری‌مان را به دست مصرف کننده نهایی برسانیم.

معمولاً دانشگاه‌های ما در علم، دانش و تحقیقات کارهای بزرگی انجام داده و افراد زیادی را پرورش می‌دادند. گاهی می‌شد ارتباط فرد تحصیلکرده و یا محقق با مصرف‌کننده نهایی مشخص نبود و بنابراین دانشگاه به بخش تولید، اتصال نداشت و تولید هم به مصرف نهایی، اتصال نداشت و امروز الحمدلله شاهد یک حرکت بسیار خوب در این زمینه هستیم.

در این جلسه، پارک‌ علم و فناوری استان مرکزی گزارش داد که یک هزار و ۸۰ نفر تحصیلکرده در این پارک شاغل هستند و این تنها یکی از پارک‌های علم و فناوری کشورمان بود و البته پارک‌های بزرگتری هستند که فعال هستند و اشتغال زیادی هم دارند.

گزارش‌ پارک اصفهان هم برای من بسیار جالب بود که بخشی که محصولی را تولید می‌کند، محصول خود را تا مصرف‌کننده نهایی دنبال می‌کند. این خیلی مهم است که تولید خودمان را چگونه پایش و نظارت کنیم که آیا جایی انبار می‌شود، سوء استفاده می‌شود، فروشگاهی این را به قیمت نامناسب عرضه می‌کند و اینکه واقعاً به مصرف‌کننده نهایی یا دلال عرضه می‌شود. این کار بسیار ارزشمندی است که یک پارک علم و فناوری، تحقیقات خود را انجام داده و با شرکت‌هایی که در اختیار دارد به محصول نهایی رسیده و با سامانه‌ای که توانسته فعال کند، می‌داند آنچه امروز تولید کرده به کدام فروشگاه رسیده و این فروشگاه به چه مشتری‌هایی تحویل داده و با چه قیمتی تحویل داده است.

بسیار ارزشمند است که زنجیره را از آن ابتدا که کلاس درس است تا پایان که مصرف‌کننده است با دقت تحت نظر داشته باشیم. چون علم و دانش را علاوه بر شرف و عظمت‌ کشور، که البته علم خودش شرف و عظمت است، می خواهیم مشکلات و نیازمندی‌های جامعه را حل کند. بنابراین باید ببینیم آنچه تولید می‌کنیم چگونه دست مصرف‌کننده می‌رسد.

پارک‌های علم و فناوری در مجموع هم از لحاظ درآمد و هم از لحاظ اشتغال، شتاب بسیار خوبی داشته اند، یعنی اگر از سال ۹۲ تا امروز محاسبه کنیم خواهیم دید که تعداد پارک‌های علم و فناوری چند درصد اضافه شده است و فکر می‌کنم در طول این ۷، ۸ سال اخیر،  پارک‌های علم و فناوری ۱۹ درصد اضافه شده است و به ۴۳ پارک رسیده است. بنابراین خود این، پیشرفت بسیار خوبی است.

از لحاظ درآمدزایی هم حرکت بسیار خوبی داشته است که دکتر غلامی در آغاز جلسه اعلام کردند ۱۳ هزار میلیارد تومان در سال قبل درآمد و فروش شرکت‌های دانش‌بنیانی بوده که در این پارک‌ها فعال هستند.

البته از لحاظ ارزی، یک مقدار کاهش داشت. از سال ۹۶ یک مقدار کاهش نسبت به سال ۹۸ داشت و دلیلش هم قاعدتاً تحریم و ارتباطات و مشکلاتی است که برای کشور درست شده که باید به صورتی حل و فصل کنیم که محصولات صادر شود البته در برخی از محصولات مثل نانو و بیو بازار خوبی برای صادرات داریم.

 امروز کرونا معضل و مشکل بزرگی برای همه جوامع انسانی و از جمله ایران، در ارتباطات و زندگی مردم درست کرده است.

وقتی از کرونا سخن گفته می شود همه به فکر سلامت جسم‌ و به فکر اقتصاد و بازار می‌افتیم. البته این دو خیلی مهم است ولی خیلی مسایل مهم دیگری است که کرونا آنها را تحت تأثیر قرار داده است به هر حال ارتباطات اجتماعی، ارتباطات خانواده‌ها، اقوام و دوستان و ماه رمضان و عید نوروز، کاملاً تحت تأثیر قرار گرفته است.

امروز شب‌های ماه رمضان، ‌جلسات انس و معنویت و افطار، که برای مردم از لحاظ معنوی و سلوک زندگی بسیار مهم بود، همه اینها امسال با مشکلاتی مواجه است. بنابراین این ویروس توانسته زندگی بشر را تحت تأثیر قرار دهد و این هم واقعاً عظمت و قدرت طبیعت و قدرت خداوند است که یک موجود ریز و پنهان و نادیدنی از یک نقطه‌ای می‌تواند فعالیت خودش را شروع کند و در یک ماه همه کره زمین و سراسر جهان را تحت تأثیر خودش قرار دهد.

امروز کشوری نیست که تحت تأثیر این مشکل نباشد و همه کشورها با مشکلاتی مواجه شدند و یک مقداری باعث تنبه و بیداری انسان شده و به تعبیر قرآن، هر چه هم شما به دانش و علم نزدیک شوید دانش و علم بشر کلاً اندک است.

چه موقع فکر می‌شد، ۱۰ سال پیش، یک سال پیش و یا چند ماه پیش که یک ویروس می‌تواند سلامت و زندگی جامعه، ارتباطات، اقتصاد و سیاست جامعه را اینچنین تحت تأثیر قرار دهد.

ضمن اینکه این ویروس مشکلات فراوانی را بوجود آورده، در عین حال فضا و فرصت خاصی هم برای فعالیت مان ایجاد شده است.

فعالیت شرکت‌های دانش بنیان و پارک‌های علم و فناوری که امروز موفق شدیم توضیحات چند تا از پارک‌ها را بشنویم، می‌بینیم چگونه با همه قدرت از روز اولی که با این ویروس مواجه شدیم، به میدان آمدند و در مسیر تامین نیازمندی‌هایی که در بخش ضدعفونی، تشخیص، پیشگیری، مراقبت و درمان داریم ، وارد شدند.

حالا در بعضی از زمینه‌ها مثل درمان اساسا خود دنیا هم هنوز در مراحل اولیه است و ما هم در مراحل اولیه هستیم. خوشحال شدم که برخی از پارک‌های علم و فناوری تلاش می‌کنند که چگونه می‌توانند حتی از داروهای گیاهی در مهار این ویروس استفاده کنند. خیلی مهم است که با دلاوری و شجاعت این کار شروع شده است. معمولاً درمان تا وقتی که به یک نتیجه واقعی و نهایی برسیم، زمان‌بر است؛ مخصوصاً نسبت به ویروس ناشناخته‌ای که شناخت ما نسبت به این ویروس در کل جهان چند ماه بیشتر نیست. از وقتی که اسم این ویروس از پایان سال ۲۰۱۹ آشکار شد تا امروز زمان زیادی نمی گذرد. بنابراین برای درمان یا برای واکسن، شاید زمان بیشتری نیاز باشد ولی کار در همه زمینه‌ها آغاز شده است.

امروز در شرکت‌های دانش‌بنیانی که در تماس بودیم درباره واکسن نبود البته مراکزی هستند که ویژه واکسن کار می‌کنند. اگر در این زمینه به محصول برسیم کار بزرگی است. همه دنیا هم این کار را می‌کنند.

مسأله درمان ویروس کرونا یا تهیه واکسن آن یک رقابت جهانی است؛ یعنی وارد یک رقابت جهانی شده ایم. تمام کشورهای دنیا مخصوصاً کشورهای پیشرفته، کار و تلاش می‌کنند که به نتیجه برسند، ما هم داخل این رقابت هستیم و اگر بتوانیم یک قدم پیشتر بگذاریم و زودتر از دیگران به نتیجه برسیم، از لحاظ افتخار، سلامت، نجات بشر و اقتصاد می تواند مهم باشد.

باید بتوانیم در داستان ویروس کرونا که الان نیازمندی‌های زیادی داریم یک نوع تقسیم کاری انجام دهیم. یعنی آن شرکت‌های دانش‌بنیانی که در زمینه ماسک بیشتر کار کردند، آنها را بیشتر تقویت کنیم، آنهایی که در زمینه کیت کار کردند، کیت تشخیصی آنها را بیشتر تقویت کنیم و آنهایی که در زمینه دستگاه تنفسی و ونتیلاتور فعال هستند را بیشتر تقویت کنیم.

بهتر است از ۴۳ پارکی که همه در بخش‌های مختلف فعال هستند، تقسیم کاری کنیم که آنهایی که بیشتر کار کردند تقویت شوند تا هر کدام در یک بخش بیشتر فعال باشند. در بعضی استان‌ها در بخش تولید ماسک و ماسک N95 کار می‌کنند و تولید خوبی هم دارند در یکی از استان‌ها دیدیم که در تولید ونتیلاتور بیشتر کار کرده بود و تولیدات خوبی داشت و با این تولیدی که دارد حتی می‌تواند در آینده صادرکننده باشد علاوه بر اینکه نیاز داخل را تأمین می‌کند.

همین شرکت هم در تولید دستگاه‌های سی تی اسکن‌ کار می‌کرد و می‌توانیم به جایی برسیم که حتی صادر کننده باشیم. چند تا از شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌ها هم بودند که اعلام کردند روی کیت تشخیص کار می‌کنند لذا اگر بتوانیم تقسیم کاری کنیم، آنهایی که بیشتر در یک زمینه‌ای کار کردند، آنها را تقویت کنیم و کاری که در آن عقب‌تر هستیم را به پارک های دیگری بدهیم که آنها این کار را انجام دهند.

اینکه دکتر ستاری اعلام کردند که در کیت سرولوژی، از هفته‌های آینده توان صادرات داریم و گفتند بحث شده که نیازهای داخلی را تأمین کند و بتوانیم در همین کیت‌های آنتی‌بادی صادر کننده باشیم یا در کیت‌های تشخیصی بتوانیم در آینده هم نیازهایمان را برطرف کنیم و حتی صادرکننده باشیم.

در زمینه مواد ضدعفونی هم در دولت مطرح شد که به جایی رسیدیم که کلاً نیازمندی‌های کشور را به خوبی رفع کنیم و می‌توانیم صادرکننده باشیم .

اینکه با یک ویروس خطرناک مواجه شدیم و امروز اکثر نیازهایمان در داخل تولید می‌شود، خیلی مسأله مهمی است و نشان دهنده قدرت علمی، خودکفایی و اقتصاد دانش‌بنیان کشور است که توانسته این حرکت خوب را انجام دهد و این غیرت مؤمنانه ملی یک کشور است که از آن روزی که متوجه شدند، مردم گرفتار شدند در برابر این ویروس، همه توان خودشان را به کار گرفتند.

باید یکسری از شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌ها تعیین شوند که در بخش تشخیص کار کنند. بخشی را هم باید بگذاریم در زمینه تولید تجهیزات مورد نیاز از جمله  ونتیلاتور و سی تی اسکن که در بخش مراقبت و تشخیص نیاز است، کار کنند و بعضی‌ شرکت ها هم در  بحث درمان فعال هستند که آنها به نظرم هنوز در قدم‌های اولیه است و باید تلاش کنیم به نتیجه برسیم.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.