×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : یکشنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳

وزیر صنعت، معدن و تجارت در بازدید از شهرک‌های صنعتی استان سمنان، از طرح توسعه نیروگاه سمنان بازدید کرد و طی آن عملیات اجرایی واحد بخار نیروگاه سمنان آغاز شد.

در این مراسم که استاندار سمنان، جمعی از مدیران صنعتی و مدیران ارشد گروه مپنا حضور داشتند، مدیرعامل گروه مپنا در سخنانی گفت: در نیروگاه گازی سمنان، ابتدا دو واحد نخست به ورژن و مدل جدیدی که بازدهی بالاتری دارد ارتقا پیدا کرد و بلافاصله تحت قراردادهای صنایع، دو واحد بعدی احداث شد و اکنون هر چهار واحد توربین مپنا از نوع MGT – ۷۰ (۳) نسبت به سیکل گازی معمول، دارای راندمان بالاتری هستند.
محمد اولیاء تاکید کرد: امیدوارم با افتتاح پروژه سیکل ترکیبی و تأمین مالی مناسبی که انجام‌ می‌شود، به پروژه سرعت داده شود و تا دو سال آینده، بخش سیکل ترکیبی احداث و کامل شود؛ در این صورت بهترین راندمان انرژی را خواهیم داشت و در نهایت برق آن برای صنایع کشور استفاده می‌شود.

تقدیر از احداث سازه قدرتمند نیروگاه سمنان
وزیر صمت نیز از کارگران، مهندسان، طراحان، مدیران، سرمایه‌گذار، پیمانکاران و همه کسانی که با تمام وجود برای ساخت این پروژه عظیم و سازه قدرتمند تلاش کردند و یا در تامین منابع نقش داشتند، قدردانی کرد.
عباس علی‌آبادی با اشاره به اینکه سیکل ترکیبی شدن واحد باعث کاهش مصرف بسیار زیاد سوخت‌های فسیلی شده و درآمد سرشاری را نصیب کشور می‌کند، تاکید کرد: سرمایه‌گذاری انجام شده در صنعت برق کشور چشمگیر بوده و شبکه عظیم در این صنعت، ماحصل تلاش نیروهای متخصص داخلی است، هرچند در شرایط ناترازی برقی (در برخی ساعات شبانه‌روز)، در شرایط عدم تعادل در مصرف و برای رفع این مشکل، نیازمند افزایش بهره‌وری هستیم.
وی گفت: سیاست وزارت صمت در دوره جدید آن است که از تمام واحدهایی که از برق تحویل شده، تولید و بهره‌وری بیشتری کسب می‌کنند، به اشکال مختلف مورد تقدیر و تشویق قرار گیرند. در صنعت، غیر از برق به آب هم نیاز داریم و در استان سمنان نیز به‌دلیل کمبود آب، نیازمند افزایش بهره‌وری در آب هستیم.

ثبت رکورد سنکرون یک واحد گازی در کمتر از شش ماه از زمان ابلاغ پروژه
شایان ذکر است، پروژه نیروگاه سمنان، از زمان شروع نصب تجهیزات تا سنکرون اولین واحد، تنها ۱۲۰ روز به طول انجامیده است. از دیگر دستاوردهای این پروژه، ثبت رکورد سنکرون یک واحد گازی در کمتر از شش ماه از زمان ابلاغ پروژه است. همچنین این واحد نیروگاهی اولین واحد سنکرون شده با انجام crossing بین زیمنس و MAPCS گروه مپنا است.
کارفرمای پروژه، شرکت مولد برق نیروگاهی سامان سمنان است و شرکت احداث و توسعه نیروگاه‌های مپنا (توسعه یک) نماینده گروه مپنا در این پروژه محسوب می‌شود.
قرارداد ساخت فاز دوم نیروگاه سمنان، نخستین قرارداد از مجموعه قراردادهای امضا شده میان وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو برای احداث نیروگاه‌های برق توسط صنایع داخلی است.
قرارداد اجرای فاز دوم نیروگاه سمنان، روز دوشنبه بیست و نهم آذر ماه ۱۴۰۰، میان گروه مپنا و شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات به امضا رسید.
این نیروگاه در کیلومتر ۱۰ جاده سمنان دامغان جای گرفته است.


نگاهی به پروژه نیروگاه سمنان
فاز دوم نیروگاه گازی سمنان در قالب انجام طراحی ،مهندسی، تأمین تجهیزات، نصب و راه‌اندازی دو واحد توربین ژنراتور گاز کلاسE پیشرفتهMGT-70 (3) به ظرفیت نامی ۳۶۶ مگاوات در شرایط ایزو اجرایی شد.
دو واحد اول و دوم پروژه در قالب طرح سه هزار مگاوات دوم (۹ نیروگاه) در سال ۱۳۸۷ شامل دو توربین به ظرفیت ۱۶۰ مگاوات (مجموعا ۳۲۰ مگاوات) به گروه مپنا ابلاغ و در دی و بهمن ۱۳۸۹ سنکرون و در اردیبهشت و شهریور ۱۳۹۰ تحویل موقت شد.
دو واحد سوم و چهارم نیز در قالب قرارداد با شرکت تولید انرژی سامان سمنان، دوم بهمن سال ۱۴۰۰ جهت سنکرون طی ۱۲ و ۱۴ ماه و تحویل موقت در ۱۶ ماه ابلاغ و به شرکت احداث و توسعه نیروگاه‌های مپنا (توسعه یک) ارجاع شد.
به این ترتیب، از زمان سنکرون واحدها و اتصال به شبکه سراسری، با تولید مستمر طبق نیاز شبکه، بالغ بر ۴۸۰ هزار مگاوات در واحد سوم و ۱۸۸ هزار مگاوات در واحد چهارم نیروگاه سمنان برق تولید شده است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.